Spravodajca ÚNSS: 15. november 2011

Tohto spravodajcu si môžete prečítať aj online na internetovej stránke: Spravodajca ÚNSS: 15. november 2011

Ak máte zaujímavé informácie, o ktorých by ste chceli informovať ostatných členov a kolegov, prosím pošlite spracovanú správu aj s prílohami na emailovú adresu simona.sipova@unss.sk - Vaše informácie uverejníme ako na webstránke ÚNSS, tak aj v spravodaji.

Aktuality

Biele palice na priechodoch

Pri príležitosti Svetového dňa bielej palice (15. 10.) pripravila ÚNSS dopravno-výchovnú akciu Deň bielej palice (14. 10.). Z celkového počtu 6 015 áut nezastavilo nevidiacim ľuďom na celom Slovensku1 436 áut, čo predstavuje 23,9 % vozidiel.

EBU má nového prezidenta

V Dánsku sa začiatkom októbra konalo generálne zhromaždenie Európskej únie nevidiacich (EBU). Zišlo sa tu 150 delegátov zo 44 krajín Európy a bývalého Zväzu sovietskych socialistických republík. Prezident EBU lord Collin Low z Veľkej Británie odovzdal vedenie novozvolenému prezidentovi Wolfgangovi Angermanovi z Nemecka.

Študujte na konzervatóriu!

Konzervatórium Jana Deyla a stredná škola pre zrakovo postihnutých v Prahe opäť otvára svoje brány aj pre zahraničných študentov so zrakovým postihnutím. Uchádzači o štúdium podávajú prihlášku riaditeľstvu Konzervatória Jana Deyla a strednej školy pre zrakovo postihnutých do 30. novembra 2011.

Kto je najrýchlejší?

22. októbra vyvrcholila v priestoroch Slovenskej knižnice pre nevidiacich Mateja Hrebendu v Levoči Súťaž v čítaní a písaní Braillovho písma 2011. Súťaž sa koná každé dva roky a tvoria ju dve disciplíny – písanie a čítanie. 9. ročníka sa zúčastnilo 23 súťažiacich.

ÚNSS s Etickým kódexom

Na dôkaz toho, že dodržiavanie základných etických princípov je neoddeliteľnou súčasťou činnosti ÚNSS, prijala Etický kódex, upravujúci interné aj externé prostredie ÚNSS.

Cesta svetla má víťazov

8. ročník fotografickej súťaže Cesta svetla predstavila víťazov. Tí si pamätný diplom z rúk riaditeľky ÚNSS Ivany Potočňákovej prevzali na vernisáži v Galérii Slovenského rozhlasu, ktorá sa konala 11. novembra.

Ponuka práce

Ponuka práce maséra

Centrum zdravia, krásy a vnútornej harmónie v Košiciach hľadá do pracovného pomeru troch masérov so zrakovým postihnutím.



Tento Spravodaj vydáva Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Internetová stránka: http://unss.sk
Kontakt: spravodaj@unss.sk Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, Sekulská 1, 84250 Bratislava
Ak Spravodaj ÚNSS do svojej emailovej schránky dostávať nechcete, napíšte nám prosím mail: spravodaj@unss.sk.