Spravodajca ÚNSS: 21. júl 2011

Tohto spravodajcu si môžete prečítať aj online na internetovej stránke: Spravodajca ÚNSS 21. júl 2011

Ak máte zaujímavé informácie, o ktorých by ste chceli informovať ostatných členov a kolegov, prosím pošlite spracovanú správu aj s prílohami na emailovú adresu karola.pavlikova@unss.sk - Vaše informácie uverejníme ako na webstránke ÚNSS, tak aj v spravodaji.

Aktuality

Dotykom za poznaním v ľubovnianskom skanzene

Pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí a galérií, dňa 18. mája Ľubovnianske múzeum sprístupnilo výnimočný projekt, ktorý má prvenstvo medzi múzeami ľudovej architektúry na Slovensku. Cieľom projektu s názvom "Dotykom za poznaním" je debarierizácia ľubovnianskeho skanzenu pre nevidiacich a slabozrakých. (Dotykom za poznaním v ľubovnianskom skanzene + Dotykom za poznaním v ľubovnianskom skanzene viac informácií + fotografie).

Výcviková škola pre vodiacich psov v Nočnej pyramíde

Výcviková škola pre vodiacich psov bola hosťom v Nočnej pyramíde v Slovenskom rozhlase (Výcviková škola pre vodiacich psov v Nočnej pyramíde - mp3 súbor na stiahnutie)

Krajské stredisko ÚNSS Prešov rekonštruuje

Reportáž o rekonštrukcii Krajského strediska v Prešove odvysielaná v Slovenskej televízii. (Reportáž o rekonštrukcii Krajského strediska v Prešove)

Biela pastelka už po 10-ty krát

Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, tak ako aj po minulé roky, dostala povolenie na verejnú zbierku Biela pastelka. (viac informácií o povolení verejnej zbierky Biela pastelka)

Odstránenie architektonických bariér vo verejných budovách - výzva pre klientov

Oddelenie dopravných a architektonických bariér Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska vyzýva všetkých klientov!!! (pomôžte nám pri odstraňovaní dopravných a architektonických bariér! - viac informácií)

Absolventská prax v Únii nevidiacich a slabozrakých Slovenska

Nezabudnite na pracovné ponuky na Únii nevidiacich a slabozrakých Slovenska. (viac informácií o pracovných ponukách v ÚNSS)

Umelecká prehliadka v speve a hre na hudobný nástroj nevidiacich a slabozrakých interpretov

Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska pozýva všetkých spevákov a hudobníkov so zrakovým postihnutím na Umeleckú prehliadku v speve a hre na hudobný nástroj nevidiacich a slabozrakých interpretov. (viac informácií o umeleckej prehliadke v speve a hre na hudobný nástroj nevidiacich a slabozrakých interpretov)

Vyúčtovanie výnosu verejnej zbierky na podporu výcviku vodiacich psov za rok 2009

V roku 2009 realizovala Výcviková škola vodiacich psov Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska verejnú zbierku na podporu a výcvik vodiacich psov. (viac informácií o výnose verejnej zbierky na podporu výcviku vodiacich psov za rok 2009)

Benefičný koncert FS ŠARIŠAN "NA DACHU JA"

Dňa 22.6.2011 usporiadalo Krajské stredisko Únie nevidiacich a slabozrakých v Prešove benefičný koncert pod názvom "NA DACHU JA" na podporu rekonštrukcie budovy krajského strediska. (viac informácií o benefičnom koncerte FS Šarišan "Na dachu ja")

IKAR venoval ÚNSS sto výtlačkov knihy mladej autorky

Mladá slovenská poetka Mirka Ábelová po debute v kolektívnej zbierke Sólo pre deväť hlasov vydala vo vydavateľstve IKAR zbierku poézie s názvom Striptíz. Zbierka vyšla v limitovanom náklade aj Braillovom písme. Celý náklad vydavateľstvo venovalo Únii nevidiacich a slabozrakých Slovenska. (viac informácií o knihách darovaných Ikarom)

Výzva Národnej rady občanov so zdravotným postihnutím

Dotazník výlučne iba pre osoby so zdravotným postihnutím. Vyplňte a prispejte tak slobodnejšiemu pohybu osôb so zdravotným postihnutím. (viac informácií o vyplňovaní dotazníka určeného pre osoby so zdravotným postihnutím)



Tento Spravodaj vydáva Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Internetová stránka: http://unss.sk
Kontakt: spravodaj@unss.sk Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, Sekulská 1, 84250 Bratislava
Ak Spravodaj ÚNSS do svojej emailovej schránky dostávať nechcete, napíšte nám prosím mail: spravodaj@unss.sk.