Cesta svetla 2018

Fotografickú súťaž s tematikou života so zrakovým postihnutím alebo fenoménu svetla vyhlasujeme každoročne. Touto aktivitou oslovujeme už pätnásty rok nielen fotografov (profesionálnych i amatérskych, umelcov so zrakovým postihnutím, ale aj bez neho), no aj širokú verejnosť. Tej predstavujeme najzaujímavejšie snímky prostredníctvom viacerých expozícií usporadúvaných naprieč Slovenskom a formou stolového kalendára.

Odborná porota v zložení Miroslav Zaťko (predseda komisie a profesionálny fotograf), Ján Miškovič (takisto profesionálny fotograf) a Marián Horanič (zástupca organizátora) sa tento rok stretla 18. októbra v priestoroch ÚNSS, aby posúdila celkovo 193 fotografií od 43 autorov, pričom snímky do súťaže pricestovali nielen zo Slovenska, ale aj z Poľska, z Maďarska a z Česka.

Vernisáž Cesty svetla 2018, na ktorej si víťazi prevzali ocenenia, sa uskutočnila 18. Decembra vo výstavnej sieni Slovenského národného divadla. Hudobným hosťom bol Peter Bažík.

Podujatie finančne podporilo Ministerstvo kultúry SR a spoločnosť VELUX Slovensko.

Daniel Cápay – Jeseň Hudobné blahoželanie od Petra Bažíka Jozef Chromiak – Ulice medzi svetlom a tieňom I
Jozef Chromiak – Ulice medzi svetlom a tieňom II Jozef Chromiak – Ulice medzi svetlom a tieňom III Jozef Chromiak – Ulice medzi svetlom a tieňom IV
Lenka Glogovská – Čaro stromu Lucia Blašková – Dotyk svetla Lucia Blašková – Za hranicou tmy
Ľudmila Miklošová – Tiene Odovzdávanie cien víťazom Patrícia Chudjaková – Čakanie na svetlo
Porotcovia pri hodnotení Róbert Ragan – Po premiére Róbert Ragan – Skúška
Ružena Fifíková – Holografia 2 Tomáš Bako – Bez-OČI-vá I Tomáš Zverbík – Už tam budeme (otáznik)
Z vernisáže