Spravodajca ÚNSS: 18. jún 2013

Spravodajcu si môžete prečítať aj online na internetovej stránke: Spravodajca ÚNSS: 18. jún 2013

Ak máte zaujímavé informácie, o ktorých by ste chceli informovať ostatných členov a kolegov, prosím pošlite spracovanú správu aj s prílohami na emailovú adresu simona.sipova@unss.sk - Vaše informácie uverejníme ako na webstránke ÚNSS, tak aj v spravodajcovi.

Aktuality

Posledné voľné miesta na Reset

Do naplnenia kapacity mládežníckeho počítačového tábora Reset ostáva ešte posledných 5 miest. Viac informácií o mládežníckom počítačovom tábore pre zrakovo postihnutých - Reset 2013.

Komentované vysielanie konečne aj u nás

Hoci má verejnoprávna televízia povinnosť vysielať 20 % obsahu s komentárom pre nevidiacich a súkromné televízie 3 %, v praxi sa zákon nedodržiava. Dobrou správou je, že ku komentovaniu už pristúpila TV Markíza na všetkých svojich programoch. Každý týždeň pridávame aktuálny program.

Nezľaknite sa nových bankoviek

Začiatkom mája bola do obehu uvedená nová 5-eurová bankovka zo série Európa. Je doplnená o nové ochranné prvky, jej farebnosť a rozmery sú však rovnaké.

Prevencia je najlepšou zbraňou

Ministerstvo zdravotníctva SR pripravilo pri príležitosti ukončenia projektu Klinika očnej prevencie tlačovú konferenciu. Výsledkom projektu je zachytenie 489 pacientov s väčším alebo menším poškodením zraku, najmä vekom podmienenou degeneráciou makuly.

Pustili sme sa do rekonštrukcie

V apríli a v máji sa vďaka podpore Nadácie Ekopolis podarila čiastočná obnova budovy Úradu ÚNSS, zameraná na zníženie energetickej náročnosti objektu.

Výsledky grantového kola

Do grantového kola v roku 2013, ktorého uzávierka bola 20. mája, bolo zaslaných 21 projektov. Požadovaná suma finančných prostriedkov za všetky projekty bola 6 697,80 €, na projekty bola vyčlenená suma 5 773,43 €. Výsledky pridelenia grantov si môžete pozrieť v tomto odkaze.

Biela pastelka 2013 povolená

Ministerstvo vnútra SR povolilo konanie zbierky Biela pastelka. Do zbierky možno prispieť od 1. júla do 31. decembra, povolená je pod číslom SVS-OVVS3-2013/015401.

Prvenstvo pre nitrianske Očko

Prvá účasť na celoslovenskom podujatí s medzinárodnou účasťou a hneď medaily. Lepší štart si krúžok Očko pracujúci pri ZO Nitra ani nemohol predstaviť.

Zaostrené na regióny

Projekt Zaostrime na seniorov! sa preklopil do svojej druhej fázy: odborní pracovníci a oční lekári vzdelávajú zamestnancov domovov a klubov seniorov v jednotlivých krajských mestách.

PC Leto zrušené

Pre nízky počet prihlásených záujemcov o počítačový kurz pre dospelých je PC Leto zrušené.



Tohoto Spravodajcu vydáva Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Internetová stránka: http://unss.sk
Kontakt: spravodajca@unss.sk Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, Sekulská 1, 84250 Bratislava
Ak Spravodajcu ÚNSS do svojej emailovej schránky dostávať nechcete, napíšte nám prosím mail: spravodajca@unss.sk.