Spravodajca ÚNSS: 17. marec 2016

Spravodajcu si môžete prečítať aj online na internetovej stránke: Spravodajca ÚNSS: 17. marec 2016

Ak máte zaujímavé informácie, o ktorých by ste chceli informovať ostatných členov a kolegov, prosím pošlite spracovanú správu aj s prílohami na emailovú adresu dusana.blaskova@unss.sk - Vaše informácie uverejníme ako na webstránke ÚNSS, tak aj v spravodajcovi.

Aktuality

Výstava karikatúr v Levoči

Týždeň slovenských knižníc spestrilo v Slovenskej knižnici pre nevidiacich Mateja Hrebendu 30 obrázkov zo súťaže kresleného humoru Videnie nevidenia – i videnia. Návštevníci si ich budú môcť prezrieť do konca roka. Všetky sú prístupné aj pre nevidiacich.

Hovoriace weby a ich prístupnosť pre osoby so zrakovým postihnutím

V poslednom čase sa čoraz väčšmi diskutuje o tom, či zabudované funkcie zväčšovania písma a čítania vybraného článku či časti stránky, ktoré ponúkajú niektoré webové sídla, zabezpečujú prístupnosť pre zrakovo postihnutých. Ako to teda je?

Zdaňovanie príjmov z výkonu činnosti osobnej asistencie za rok 2015

Marec – mesiac kníh a daní sa prehupol do svojej druhej polovice, ale dobrá rada sa môže hodiť vždy. Pozrite sa, aký je správny postup zdaňovania príjmov z výkonu činnosti osobnej asistencie za rok 2015.

Akreditovaný tréning – Manažment dobrovoľníkov a dobrovoľníčok

V rámci projektu YALTA (Aktivizácia mládeže – dlhodobá ambícia) sa v polovici februára na krajskom stredisku v Bratislave pod vedením odborných pracovníčok z Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií uskutočnilo stretnutie dobrovoľníkov a dobrovoľníčok.

Svojou troškou do mlyna môže prispieť každý

Kurzy čítania a písania Braillovho písma, nácvik samostatnej chôdze s bielou palicou a s vodiacim psom, kurzy varenia, pečenia, poradenstvo pri výbere vhodných kompenzačných a optických pomôcok a kurzy práce s nimi. To je len niekoľko služieb, ktoré ponúka ÚNSS na celom Slovensku. Pomôcť pokračovať nám v tejto činnosti môžete aj Vy – aj v roku 2016 sme totiž prijímateľom 2 % z vašich daní.

Aplikovaný stolný tenis

Obecný športový klub Rosina pri Žiline sa venuje už aj nevidiacim a slabozrakým. Showdown si tam môžete zahrať pod vedením skúseného trénera. (formát mp3, 8,6MB)

Únia nad zlato

Naša organizácia oslavovala štvrťstoročnicu a viacerí z vás sa s nami podelili o svoje vyznanie. Fantázii sme ani v najmenšom medze nekládli – formu, rozsah aj obsah si mohol zvoliť každý sám. Prečítajte si, čím je pre nás naša Únia.


Podporte naše aktivity pre nevidiacich a slabozrakých ľudí prostredníctvom finančného daru v ľubovoľnej výške priamo cez web na tomto odkaze: https://unss.darujme.sk/52/. Ďakujeme.



Spravodajcu vydáva Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Internetová stránka: http://unss.sk
Ak Spravodajcu ÚNSS do svojej emailovej schránky dostávať nechcete, napíšte nám prosím mail: blaskova@unss.sk
Kontakt: Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, Sekulská 1, 84250 Bratislava, unss@unss.sk