Spravodajca ÚNSS: 30. január 2017

Spravodajcu si môžete prečítať aj online na internetovej stránke: Spravodajca ÚNSS: 30. január 2017

Ak máte zaujímavé informácie, o ktorých by ste chceli informovať ostatných členov a kolegov, prosím pošlite spracovanú správu aj s prílohami na emailovú adresu dusana.blaskova@unss.sk - Vaše informácie uverejníme ako na webstránke ÚNSS, tak aj v spravodajcovi.

Aktuality

Zdaňovanie príjmov z výkonu činnosti osobnej asistencie za rok 2016

Prinášame vám podrobné informácie, ako postupovať pri zdaňovaní príjmov z výkonu činnosti osobnej asistencie, ktorá bola vykonávaná v uplynulom roku. Zdaňovanie príjmov z výkonu činnosti osobnej asistencie za rok 2016.

Novelizovaný zoznam pomôcok a zohľadňovaných súm

Opatrenie MPSVaR SR ustanovujúce zoznam pomôcok a maximálne zohľadňované sumy z ich ceny sa po ôsmich rokoch dočkalo novelizácie.
Nech sa páči, prinášame aktualizované informácie.

Zdravé oči už v škôlke s podporou spoločnosti BILLA Slovensko

Cieľ tejto spolupráce je stanovený jasne: počet detí v predškolskom veku, ktorým v prvom polroku vďaka podpore spoločnosti BILLA Slovensko a občianskeho združenia BILLA ľuďom odborne vyškolení pracovníci ÚNSS zmerajú zrakové parametre, bude viac ako 10 000 v približne 200 škôlkach po celom Slovensku. Zdravé oči už v škôlke s podporou spoločnosti BILLA Slovensko.

Nákupný asistent – unikátny projekt spoločnosti Billa a ÚNSS

Uľahčiť a spríjemniť nakupovanie ľuďom so zrakovým postihnutím. Slabozrakých zbaviť stresu z nekonečného blúdenia medzi často sa meniacimi regálmi, nevidiacich pocitu odkázanosti na pomoc a čakania na to, kto, kedy a koľko času bude mať.
V Bratislave už v troch predajniach Billa prebieha testovanie nákupného asistenta.

Novela zákona o kompenzáciách schválená

Od 1. 1. 2017 sú účinné zmeny v zákone, ktorým sa mení a dopĺňa zákon o peňažných príspevkoch na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia schválený NR SR 30. 11. 2016.
V príspevku vám prinášame najnovšie informácie o novele zákona o kompenzáciách.

Predvianočný dar pre ÚNSS

Darovací poukaz v hodnote 3 000 eur od spoločnosti NaturaMed Pharmaceuticals nám pomôže zaobstarať si diagnostické testy na rozvoj zrakového vnímania detí do veku 7 rokov, notebooky, tablet, tlačiareň a iné príslušenstvo.

Branislav Mamojka si prevzal Cenu ministra spravodlivosti

Pri príležitosti Dňa ľudských práv, ktorý si každoročne pripomíname 10. 12., sa na Úrade vlády SR uskutočnilo odovzdávanie Ceny ministra spravodlivosti, ktorej laureátom sa tento rok stal predseda NROZP v SR a ÚNSS Branislav Mamojka.

Ste kreatívny? Pomôžte Bielej pastelke svojím nápadom

Zrodilo sa tak spontánne, rozhodnutie priviesť na svet newsletter, krátky sumár aktuálnych informácií o tom, čo máme v súvislosti s našou verejnou zbierkou za lubom. Prispieť môže každý – hľadáme názov a logo newslettra Bielej pastelky.

Vodiaci pes je pomocníkom pre mnohých nevidiacich

Ako to vlastne je? Aké rasy sú na výcvik najvhodnejšie? Čo všetko vodiaci pes zvládne? A nájdu sa aj také, ktoré sa k bielej palici jednoducho nehodia? Rozšírte si svoje vedomosti o vodiacich psoch!, formát mp3, 19,5MB


Podporte naše aktivity pre nevidiacich a slabozrakých ľudí prostredníctvom finančného daru v ľubovoľnej výške priamo cez web na tomto odkaze: https://unss.darujme.sk/52/. Ďakujeme.



Spravodajcu vydáva Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Internetová stránka: http://unss.sk
Ak Spravodajcu ÚNSS do svojej emailovej schránky dostávať nechcete, napíšte nám prosím mail: blaskova@unss.sk
Kontakt: Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, Sekulská 1, 84250 Bratislava, unss@unss.sk