Spravodajca ÚNSS: 25. august 2010

Tohto spravodajcu si môžete prečítať aj online na internetovej stránke: Spravodajca ÚNSS 25. august 2010

Ak máte zaujímavé informácie, o ktorých by ste chceli informovať ostatných členov a kolegov, prosím pošlite spracovanú správu aj s prílohami na mailovú adresu karola.pavlikova@unss.sk - Vaše informácie uverejníme ako na webstránke ÚNSS, tak aj v spravodaji.

Aktuality

Únia nevidiacich a slabozrakých na festivale Pohoda

V dňoch 8.-11.7.2010 sa Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska zúčastnila festivalu Pohoda na letisku pri Trenčíne. Skvelý tím a príjemná atmosféra vytvorili nezabudnuteľný zážitok. (Bažant Pohoda 2010)

Dobrovoľnícky deň v Únii nevidiacich a slabozrakých Slovenska

Dňa 1.júla zorganizovala Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska v spolupráci s agentúrou Pontis dobrovoľnícky deň. (Dobrovoľnícky deň, fotografie a tlačová správa a Video Dobrovoľnícky deň)

Pripravované aktivity KS Trenčín

Informácie o realizovaných, ale aj pripravovaných akciách KS Trenčín, – napr. Spoločné štvrtky, Komunikačný výcvik, Spoznaj svoju organizáciu, Splav Váhu, Komentované kino, Prednášky odborníkov, atď. (Aktivity KS Trenčín)

VŠVP na konferencii Medzinárodnej federácie škôl pre výcvik vodiacich psov

Každé dva roky organizuje Medzinárodná federácia škôl pre výcvik vodiacich škôl, ktorej sme členom, konferenciu, na ktorej sú prezentované veľmi zaujímavé témy týkajúce sa vodiacich psov. Tento rok bola zorganizovaná v dňoch 25.-26.-27. júna v Kanade v meste Ottawa.. (VŠVP na konferencii v Kanade)

Rekreačný pobyt Bojnice 2010

Zaujímavý článok z pobytu v Bojniciach, vyjadrenie p. Zbraneka a fotogaleria z Bojnic.. (Bojnice 2010)

Výlet na Španiu dolinu

Článok z výletu na Španiu dolinu, na ktorom sa zúčastnilo asi 30 členov základnej organizácie aj s hosťami z Lučenca a Zvolena. (Výlet na Španiu dolinu)

Fotografická súťaž Bariéry

Národná rada občanov so zdravotným postihnutím v SR organizuje od júna do októbra 2010 tretí ročník online internetovej súťaže fotografií. (Fotografická súťaž Bariéry 2010)

Narodenie šteniatok Výcvikovej školy vodiacich psov

18. júna 2010 bol pre VŠVP šťastným dňom. Narodili sa 2 krásni chlapci (Edon a Eman) a 3 slečny (Effi, Egida a Elli). (Fotografie šteniatok a video ako papajú mliečko)

Dni Mateja Hrebendu 2010

Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska vyhlasuje 16. ročník celonárodnej prehliadky nevidiacich a slabozrakých recitátorov a literárnych tvorcov Dni mateja Hrebendu 2010. (Dni Mateja Hrebendu 2010)

Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska hľadá aktivačných pracovníkov

ÚNSS prijme do svojho kolektívu aktivačnách pracovníkov. (Informácie o prijímaní aktivačných pracovníkov)

Podporte projekt Výcvikovej školy vodiacich psov v Dobrej krajine

Stačí sa zaregistrovať a venovať VŠVP kredit 5 €. Nestojí to nič, len trochu času :). (Presný postup ako prispieť Výcvikovej škole vodiacich psov na projekt v Dobrej krajine)

Tlačová konferencia k počítačovému táboru pre zrakovo postihnutých

Dňa 12.8.2010 sa v dome novinárov uskutočnila tlačová konferencia k počítačovému táboru pre zrakovo postihnutú mládež. Na konferencii vystúpili: Peter Teplický ako organizátor tábora, Ondrej Rosík ako účastník tábora, Roman Koči ako lektor na tábore a Elena Mendelová za Podporné centrum ako koordinátorka pre prácu so študentmi so zrakovým postihnutím. (Tlačová správa, fotogaléria z tlačovej konferencie a článok uverejnený na webnoviny.sk)

ÚNSS stále aj na Facebooku

Nezabudnite, sme aj na Facebooku :). ÚNSS na Facebooku, Keď vidím človeka s bielou paličkou, mám inštiktívny pocit pomôcť mu, Podporujem zbierku BIELA PASTELKA .

Pozvánka na tábor

Zväz telesne postihnutej mládeže (ZTPM) v spolupráci so Sportovním klubem vozíčkařů Frýdek Místek v rámci programu "Mládež v akcii" organizuje Č – S Hendikemp 2010. Akcia je predovšetkým určená pre rodiny so zdravotne postihnutými deťmi a mládež vo veku od 13 do 30 rokov. Tábor Č-S Hendikemp




Tento Spravodaj vydáva Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Internetová stránka: http://unss.sk
Kontakt: spravodaj@unss.sk Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, Sekulská 1, 84250 Bratislava
Ak Spravodaj ÚNSS do svojej emailovej schránky dostávať nechcete, napíšte nám prosím mail: spravodaj@unss.sk.