Spravodajca ÚNSS: 19. január 2012

Tohto spravodajcu si môžete prečítať aj online na internetovej stránke: Spravodajca ÚNSS: 19. január 2012

Ak máte zaujímavé informácie, o ktorých by ste chceli informovať ostatných členov a kolegov, prosím pošlite spracovanú správu aj s prílohami na emailovú adresu simona.sipova@unss.sk - Vaše informácie uverejníme ako na webstránke ÚNSS, tak aj v spravodaji.

Aktuality

Ocenená ÚNSS

Marek Hlina, vedúci KS ÚNSS Bratislava, prevzal 6. decembra z rúk dekanky Pedagogickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave Alice Vančovej Pamätný list za dlhoročnú spoluprácu pri výchove a vzdelávaní študentov.

Pexeso aj pre nevidiacich

Slovenská biblická spoločnosť realizovala projekt, v rámci ktorého vzniklo reliéfne pexeso pre deti so zrakovým postihnutím. Viac informácií o nápade pexesa pre nevidiacich.

Hudobná benefícia v Čadci

Ešte pred Vianocami odovzdal hudobník a občiansky aktivista Marián Lehotský predsedníčke ZO ÚNSS Čadca výťažok zo vstupného z dvoch hudobných večerov, ktoré nezištne zorganizoval. Viac informácií o benefičných koncertoch v Čadci.

Braillovo písmo stále žije

Aj 203 rokov od narodenia Louisa Brailla je písmo, ktoré zostavil pre potreby nevidiacich ľudí, stále živé. Dokonca sa čoraz viac dostáva do praxe – aj vďaka zákonu o liekoch a zdravotníckych pomôckach. Viac informácií o Braillovom písme.

Svetlo na cestách

Výstava fotografií, zapojených do súťaže Cesta svetla, navštívi tento rok viaceré slovenské mestá. Momentálne si ju môžete prezrieť v Levoči, v Slovenskej knižnici pre nevidiacich Mateja Hrebendu.



Tento Spravodaj vydáva Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Internetová stránka: http://unss.sk
Kontakt: spravodaj@unss.sk Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, Sekulská 1, 84250 Bratislava
Ak Spravodaj ÚNSS do svojej emailovej schránky dostávať nechcete, napíšte nám prosím mail: spravodaj@unss.sk.