Spravodajca ÚNSS: 19. máj 2011

Tohto spravodajcu si môžete prečítať aj online na internetovej stránke: Spravodajca ÚNSS 19. máj 2011

Ak máte zaujímavé informácie, o ktorých by ste chceli informovať ostatných členov a kolegov, prosím pošlite spracovanú správu aj s prílohami na emailovú adresu karola.pavlikova@unss.sk - Vaše informácie uverejníme ako na webstránke ÚNSS, tak aj v spravodaji.

Aktuality

Počítačový tábor RESET

Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska usporiada v dňoch 22. – 27. augusta 2011 už tretí ročník mládežníckeho počítačového tábora pre zrakovo postihnutých – reSET. Viac informácií a prihláška na stránke tábora Reset.

Slovenka roka – ešte stále môžete posielať svoje hlasy

Týždenník Slovenka v spolupráci s RTVS už po tretíkrát vyhlasuje anketu Slovenka roka 2011. Tento rok získala v tejto ankete nomináciu aj Henrieta Farkašová (v kategórií Šport). Hlasy môžete posielať do 23.5.2011, kedy bude aj slávnostný galavečer. (viac informácií o Slovenke roka)

ÚNSS uzavrela výnosy najvýznamnejších zbierok za rok 2010

Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska realizuje každoročne zbierky a benefície, vďaka ktorým môže efektívnejšie poskytovať pomoc nevidiacim a slabozrakým ľuďom na Slovensku. Najvýznamnejšie z nich sú Biela pastelka a Verejná zbierka na podporu výcviku vodiacich psov. (viac informácií o výnosoch a použití prostriedkov získaných vo verejných zbierkach)

Tatrabanka získala ocenenie za Hovoriace bankomaty

Koncom minulého roka uviedla Tatra banka do prevádzky hovoriace bankomaty. Ako prvá z bánk na Slovensku umožnila nevidiacim a slabozrakým ľuďom využívať bankomaty úplne samostatne a diskrétne, bez pomoci vidiacich osôb. (viac informácií o získanom ocenení Tatrabanky za Hovoriace bankomaty)

Fotosúťaž Cesta svetla 2011 spustená

Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, vyhlasuje ôsmy ročník fotografickej súťaže pod názvom "Cesta svetla". Zmyslom podujatia je prostredníctvom fotografií priblížiť verejnosti problematiku zrakovo postihnutých ľudí. (viac informácií, podmienky a propozície súťaže Cesta svetla)

Výstava kompenzačných a optických pomôcok pre zrakovo postihnutých ľudí

Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska Krajské stredisko Žilina a firma Tyflocomp s.r.o Vás pozýva na výstavu kompenzačných a optických pomôcok pre zrakovo postihnutých ľudí. (viac informácií o výstave kompenzačných a optických pomôcok)

Letná škola audiowebu

SINA Nitra n.o. ponúka NS užívateľom PC vo veku od 15 do 24 rokov účasť na pobytovom kurze, ktorý sa pod hore uvedeným názvom uskutoční v dňoch 11. – 16. júla 2011 v Nitre. (viac informácií o Letnej škole audiowebu a prihláška)

Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska na II. Kongrese Slovenskej glaukómovej spoločnosti

V dňoch 5. – 7. mája 2011 sa v Banskej Bystrici konal II. Kongres Slovenskej glaukómovej spoločnosti. (viac informácií o kongrese Slovenskej glaukómovej spoločnosti)

Pozvánka pre nevidiciach

Mestská knižnica v Bratislave, Občianske združenie Apogeum a Bontonfilm Vás pozývajú na premietanie filmu Báječná léta pod psa. (viac informácií o premietaní filmu Báječná léta pod psa)

Sčítanie obyvateľstva 2011

Nevidiaci používatelia počítačov si budú môcť samostatne vyplniť sčítacie formuláre. (odkaz na viac informácií o sčítaní obyvateľstva)

Krajské stredisko Prešov sa sťahuje

Krajské stredisko UNSS v Prešove opäť mení svoju adresu na Kollárovu 11 k Strednej lesníckej škole pri Kolmanovej záhrade. (viac informácií o presťahovaní Krajského strediska ÚNSS v Prešove)



Tento Spravodaj vydáva Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Internetová stránka: http://unss.sk
Kontakt: spravodaj@unss.sk Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, Sekulská 1, 84250 Bratislava
Ak Spravodaj ÚNSS do svojej emailovej schránky dostávať nechcete, napíšte nám prosím mail: spravodaj@unss.sk.