Spravodajca ÚNSS: 8. marec 2011

Tohto spravodajcu si môžete prečítať aj online na internetovej stránke: Spravodajca ÚNSS: 8. marec 2011

Ak máte zaujímavé informácie, o ktorých by ste chceli informovať ostatných členov a kolegov, prosím pošlite spracovanú správu aj s prílohami na emailovú adresu karola.pavlikova@unss.sk - Vaše informácie uverejníme ako na webstránke ÚNSS, tak aj v spravodaji.

Aktuality

ÚNSS zvyšuje bezpečnosť na cestách na európskej úrovni

Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska (ÚNSS) podpíše Európsku chartu bezpečnosti na cestách 25. januára 2011 a stane sa tak jedným zo signátorov. Charta má v súčasnosti viac ako 2000 signátorov z celej Európskej únie. (Tlačová správa o zvyšovaní bezpečnosti na cestách a Fotogaléria o zvyšovaní bezpečnosti na cestách)

Vzdelávanie "Sociálnych konzultantov 50+" v projekte SAGE+

Základným cieľom kurzu je naučiť participantov pracovať a komunikovať s ľuďmi nad 50 rokov, viesť projekty, ktoré budú v prospech ľudí nad 50 rokov, ale najmä tlmočiť ich práva a želania iným a zároveň motivovať ľudí nad 50 rokov k aktívnej účasti na živote spoločnosti. (viac o vzdelávaní "Sociálnych konzultantov 50+" v projekte SAGE+)

Divadlo Zrakáč bolo v Nočnej pyramíde Slovenského rozhlasu

Dňa 27. januára 2011 bolo Divadlo Zrakáč v relácií Slovenského rozhlasu Nočná pyramída. Vypočujte si ich v zázname relácie.

ÚNSS získala už druhý dar od spoločnosti Mountfield - 3 600 € vďaka spevákovi Thomasovi Puskailerovi

Dňa 30. januára 2011 sme sa už po druhý krát zúčastnili Kolesa šťastia a pomoci spoločnosti Mountfield. Spevák Thomas Puskailer v ňom pre nás vytočil nádhernú sumu 3 600 €. (viac o získaní daru od spoločnosti Mountfield)

Nezabudnite na pracovné ponuky na stránke ÚNSS

Nezabudnite na pracovné ponuky na našej web stránke. Aktuálne pracovné ponuky tretích strán a ponuka práce na Úrade ÚNSS.

Fotografická súťaž v Maďarsku

Národná rada občanov so zdravotným postihnutím v Maďarsku (MEOSZ) sa chystá osláviť 30. výročie. Pri tejto príležitosti bol rok 2011 v Maďarsku vyhlásený za rok prístupnosti. MEOSZ zahájila medzinárodnú fotografickú súťaž "Accessible Love" ("Prístupná láska"). (viac informácií o fotografickej súťaži v Maďarsku)

Spoločnosť Sagitta znovu darovala ÚNSS lupy

Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska ďakuje spoločnosti Sagitta, s.r.o., ktorá opätovne darovala lupy Krajským strediskám. (viac o darovaní lúp spoločnosťou Sagitta, s.r.o.)

Výcvik vodiacich psov ste podporili viac ako 8 000 eurami

Tlačová správa s výnosom verejnej zbierky na podporu výcviku vodiacich psov.

Medzinárodný počítačový tábor

Aj tento rok v lete sa bude konať medzinárodný počítačový tábor ICC (International Computer and Communication Camp). 17. ročník tohto tábora sa uskutoční v Spazio Reale, San Donnino, Campi Bisenzio, Florence, v Taliansku. Viac informácií o medzinárodnom počítačovom tábore alebo informácie o medzinárodnom počítačovom tábore na stránke CEZAP-u.

Nevidiaci šachisti v hlavných správach na Markíze

Reportáž o nevidiacich šachistoch odvysielaná v hlavných správach dňa 17.2.2011 nájdete ako príspevok č. 28.

Benefičný koncert Dobrá správa v Bratislave

Vydavateľstvo Inprost, s. r. o., Bratislava, Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska a Nadácia Vladimíra Bajana Vás srdečne pozývajú na benefičný koncert Dobrá správa pre Úniu nevidiacich a slabozrakých Slovenska (ÚNSS) v utorok 15. marca 2011 v Dome kultúry Zrkadlový háj na Rovniankovej ul. č. 3 v Bratislave-Petržalke o 16.00 hod. (viac o benefičnom koncerte Dobrá správa)




Tento Spravodaj vydáva Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Internetová stránka: http://unss.sk
Kontakt: spravodaj@unss.sk Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, Sekulská 1, 84250 Bratislava
Ak Spravodaj ÚNSS do svojej emailovej schránky dostávať nechcete, napíšte nám prosím mail: spravodaj@unss.sk.