Spravodajca ÚNSS: 8. február 2010

Tohto spravodajcu si môžete prečítať aj online na internetovej stránke: Spravodajca ÚNSS: 8. február 2010

Toto je prvý newsletter Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Ak ÚNSS newsletter do svojej emailovej schránky dostávať nechcete, napíšte nám prosím mail: newsletter@unss.sk.

Prečo sme sa rozhodli vydávať newsletter?

Slovo newsletter je anglické a v slovenčine znamená list s novinkami (aktualitami). Mohli by sme ho preložiť aj ako elektronický informačný leták.
Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska sa rozhodla vydávať newsletter z nasledovných dôvodov:

Ak mate zaujímavé informácie, o ktorých by ste chceli informovať ostatných členov a kolegov, prosím pošlite spracovanú správu aj s prílohami na mailovú adresu zofia.teplicka@unss.sk - Vaše informácie uverejníme ako na webstránke ÚNSS, tak aj v newslettri.

Aktuality

Hľadáme tváre Bielej pastelky

Rozbiehame prípravy tohtoročnej verejnej zbierky Biela pastelka a tak ako každý rok, aj teraz sme hľadali nové, zaujímavé formy, ako našu zbierku ešte viac priblížiť verejnosti a nakloniť si jej záujem. Z tohto dôvodu sme sa rozhodli nájsť tváre Bielej pastelky, ktoré by prezentovali našu organizáciu a ciele zbierky. (Hľadáme tváre Bielej pastelky)

Darujte nám 2% z dane

Rozhodnutím o svojich daniach môžu Vaši priatelia a známi pomôcť našej organizácii poskytovať kvalitné služby a podporiť spolkovú činnosť. Oslovte a požiadajte ich, aby podľa postupov a na základe tlačív uverejnených na našej stránke poskytli účinnú pomoc práve nám. (Darujte nám 2% z dane)

Neviditeľné divadlo

Ak máte radi divadlo a chceli by ste v jednom účinkovať, máme pre vás skvelú správu. Okrem množstva zábavy a príjemného trávenia voľného času môžete prispieť k vzniku celosvetového unikátu. (Neviditeľné divadlo)

Hľadáme inštruktora sociálnej rehabilitácie do Trnavy

Hľadáme inštruktora sociálnej rehabilitácie na Krajské stredisko Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska v Trnave. (ponuka práce - inštruktor sociálnej rehabilitácie)

Cvičiteľky vodiacich psov na školení vo Švajčiarsku

Zástupkyne Výcvikovej školy pre vodiacich psov (VŠVP) sa tento týždeň zúčastnia školenia o chove psov v partnerskej organizácii Fondation Ecole Romande vo švajčiarskom mestečku Brenles. Cieľom pobytu je dozvedieť sa čo najviac o socializačných procesoch a starostlivosti o šteniatka, ktoré čaká kariéra vodiacich psov. (cvičiteľky vodiacich psov na školení v Švajčiarsku)

Prezident SR prijal zástupcov Slovenskej humanitnej rady

Prezident SR Ivan Gašparovič s manželkou prijal v Prezidentskom paláci na tradičnom Novoročnom stretnutí zástupcov členských organizácií a predsedníctva Slovenskej humanitnej rady. Boli medzi nimi aj zástupcovia Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska. (Prezident SR prijal zástupcov humanitnej rady)

Medzinárodný mládežnícky seminár "Využitie nových informačno-komunikačných technológií za účelom zjednodušenia pracovného začlenenia mládeže so zrakovým postihnutím"

Európska únia nevidiacich (EBU) v spolupráci s Úniou nevidiacich a slabozrakých Slovenska (ÚNSS) zrealizovala medzinárodný mládežnícky seminár s názvom: "Využitie nových informačno-komunikačných technológií za účelom zjednodušenia pracovného začlenenia mládeže so zrakovým postihnutím." (Medzinárodný mládežnícky seminár)

Na stránke o mládežníckom počítačovom tábore reSET bolo uverejnené video z tábora

Stránka o mládežníckom počítačovom tábore reSET, ktorý sa uskutočnil v lete 2009. (Stránka o tábore reSET)

Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska na Twitteri

Únia nevidiacich s slabozrakých Slovenska zverejňuje svoje najnovšie aktuality aj na službe Twitter. (ÚNSS na Twitteri)




Tento newsletter vydáva Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Internetová stránka: http://unss.sk
Kontakt: newsletter@unss.sk Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, Sekulská 1, 84250 Bratislava